Sunday, December 1, 2013

detik indah semakin hampir

Alhamdulillah, masuk bulan baru dlm tahun terakhir 2013, bulan ni me n my fiance akan sibuk sikit uruskan hal berkenaan borang pernikahan & nk set appointment utk ujian HIV. Baju nikah dh settle, hntr kt butik berdekatan je dgn rmh kaklong. Harap hasilnya memuaskan, sbb tgk hasil tgn akak tu kt baju2 pengantin sblm ni sume superb. En.tunang pun decide utk hntr baju melayu nikah dia kt butik yg sama. Okla, tu je setakat ni, bnyk progress utk majlis yg hampir selesai. Sebbnya sy tak suka buat keje last minute. heheh. Ok, till then, Aisyah, love. ;)

Monday, September 30, 2013

lagu video nikah

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera :) berdasarkan tajuk utama, niat di hati, nak buat background music bertajuk bunga-bunga cinta, nyanyian Asmirandah & Dude Harlino. {actually, lagu kt blog sy ni la hee~} Kenapa? Sebab lirik lagu tu yang saling tak tumpah seperti awal perkenalan kami. Lirik lelaki dan perempuan Menggambarkan kisah hati saya dan dia, kami berdua, jika diteliti dengan betul :) "saya memang penganalisis lagu, bukan sekadar mendengar dari muzik yang "layannnn" semata-mata" lama dh sbnrnya sy jth hati dgn lagu ni..over a year ago, kalau tak slh :) dah ditanya kepada en.tunang berkenaan background music yg sy pilih utk video nikah kami tu nanti. Dan dia setuju. Yayy..tu yg penting kan :) Tak sabar, 5 months to go. Sedang mempersiapkan diri. Semoga mampu menjadi isteri SOLEHAH penyejuk mata & jiwa suami. Bakal ummi juga ! Aamiin, inshaALLAH. till then, Aisyah.

Wednesday, July 10, 2013

ukhti tersayang, uhibbukunna fillah abadan abada

Wahai hawa-hawa yg sgt dicintai Allah, Pernah tak terfikir dan muhasabah diri kita sendiri..persoalan-persoalan ini, Apa motif bertudung tp berpakaian bukannya menutup tetapi membalut aurat menampakkan segala bentuk di tubuh dr hujung kepala ke hujung jemari kaki, dan terlihat segala lapisan pakaian di bhgn dalam? Apa motifnya bertudung tp menampakkan lengan yg kononnya paling gebu? Apa motifnya bertudung jika dada begitu galak ternampak dan tidak dilabuhkan menutupi aurat dgn sempurna? Apa motifnya bertudung jika jarangnya menampakkan leher yg jenjang? Apa motifnya bertudung jika sekejap ada sekejap pula tiada hilang entah ke mana? Apa motifnya bertudung jika kata-kata dan perbuatan tidak seiring manisnya cara kita menutupi aurat? Apa motifnya bertudung jika fesyen itu utk bertabarruj? Apa sebenar motifnya bertudung bg kita wahai hawa?? Maaf, bukan istilah bertudung yg perlu ditekankan sebenarnya. Tetapi PERINTAH Allah utk kita menutup AURAT yg perlu kita utamakan. Apakah pakaian yg TERBAIK buat kita hawa? Tentulah pakaian yg boleh terus kita gunakan sewaktu mahu SUJUD kepadanya dlm setiap SOLAT kita. Motif UTAMA kita hanyalah kerana ALLAH yg sgt kita cintai. Hanya kerana kita HAMBA dan HAWA yang begitu taat mengikut segala PERINTAH ALLAH swt. CUKUP KUATkah kita wahai hawa utk menghadapi kebencian Allah pd kita? Tidak sayangkah kita kpd ayah, suami, abang mahupun adik kita yg lelaki apabila kita tidak mahu menutup aurat kita dgn sempurna? Kerana mereka juga akan turut menggalas dosa itu ! Sekarang, fikirlah, Apakah definisi aurat bg kamu, hawa? Renung-renungkan. Kita, SAYA dan KAMU juga, seorang hawa yg lemah, sering lalai dan hny manusia biasa yg tak lps dari melakukan kesilapan, namun, kita tetap PERLU SEGERA untuk kembali menggapai redha dan cintaNYA. Marilah kita sama-sama meraih kasih sayang Allah swt, bukan kebenciannya. Maaf jika ada kata yang menyinggung. TAK ! Bukan MARAH ! tapi SAYANG :D

Thursday, January 10, 2013

lagu tentang hati, lagu tentang kita, dari awal hingga ke akhirnya

SEBELUM
Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku kepadamu

Ku yakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku


Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada


Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku


Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk mu selalu

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada



SEMASA

Termenung ku bercelaru
Memikirkan cinta
Di mana sebenar
Namanya cinta

Tak tertahan hati ini
Bila kau berkata
Sememangnya aku
Menyintaimu

Mungkin kita tak pernah mengutarakan masalah
Kau dan aku bagai tiada arah
Namun aku percaya kita akan mengatasi
Segalanya hanya untukmu
Kupasti

Sama-sama kita kembali
Sama-sama kita binakan
Cinta yang pernah mekar
Untuk engkau dan aku

Sama-sama kita tempuhi
Sama-sama kita rasakan
Apa yang dinamakan
Erti cinta sebenar




SEDANG

Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta


Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti



Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih


Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih






SENTIASA



Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala







SAAT NAFKAH DIAMBIL ALIH

Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula
Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda
Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu




SELAMANYA


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahanku
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedari aku izinkan



Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah


Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran


Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu


Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku rasa.. indah


Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah




salam cinta penuh kasih syg dari aisya yang tengah bosan..dan syahdu