Saturday, January 18, 2014

Persediaan nikah kahwin = happy! :D

Bismillaahirrahmaanirrahiim Assalamu'alaikum & salam sejahtera Alhamdulillah, harini dah ambil baju nikah sy dan en.tunang. Kami berpuas hati dgn hasil kerja tgn kak ita & the gang. Hehe. A.shidul pun ikut sekali utk fitting baju melayu beliau..& ada few things yg nk di "alter" pd bahagian kolar baju & seluar. Selesai urusan ambil baju nikah, kami singgah sbntr di Jualan Gudang The Store kt kompleks shamelin (i guess), lupa nama dia, jualan gudang tu smpai 26/27jan 2014 ni. Sempatla ku menangkap 3 pasang seluar utk duduk dirmh (lps kahwin nnt) ekeke dan juga kitchen towel (motif sgt beli kitchen towel, smngt okay nak memasak utk suami, haha :p ) Dah sudah tu, kami balik ke Idaman Puri utk bersolat zohor, ambil mama buyung seterusnya bergegas pula menuju ke kenduri kahwin geng sixma en.tunang & kak beliau. (If mencari agent takaful prudential, u r free to msg me, I'll give u their contact no..tq) :D Settle sume, kami hntr kak, abg shidul & ammar balik ke idaman puri, manakala kami pula meneruskan pencarian rumah utk kesekian kalinya. Pusing2 sebelum ambil keputusan utk pergi booking spa. Sy memilih "Bridal Package" di Gemersik Spa yg lokasinya terletak di Desa Sri Hartamas. Dan alhamdulillah, waktu sy booking ni tgh berjalan satu promosi (sampai 2februari, IF IM NOT MISTAKEN) kita ambil mana2 pakej, automatically dpt free membership + sy dpt pulak discount 50% utk pakej pengantin tu. Hanya perlu byr rm400++ instead of rm1k+ for non-member, & rm900++ for member. Alhamdulillah la kan rezeki nak jd pengantin ni. Dan bagi sy mmg berbaloi, sbb sy perlu ke spa selama 4x + 2x for my bridesmaid (utk bridesmaid ni boleh pilih sama ada seorang bridesmaid = 2x treatment ataupun 2 bridesmaid dgn setiap seorang dpt 1x treatment. Hajat dihati nk bwk mak & adik. Tgk nnt mcm mana ;) . Setiap treatment memakan masa selama 2jam++ dan ada satu treatment memakan masa selama 3jam. Total semua dlm 10+ - 11jam tidak termasuk bridesmaid pny hours yg 2x tu. Oh utk bridesmaid, treatmentnya seingat sy facial & massage. Sy tgk pun sekali imbas je td. Buat deposit, pilih tarikh & masa utk buat treatment, dpt free gift then terus balik. Nanti nak suruh en.tunang sy tu cari spa lelaki utk dia sndr. Td dh google, jmp senjakala spa rasanya. Nk kena tgk balik. Biar dua2 berseri time majlis. Ekekeke ;p Oklah, Overall sy puas hati. Detik makin hampir. Benda penting pun bnyk dh siap. Lps tu nak tumpu kt diri sendiri saja..pengantin kena bnyk rest dan tenangkan fikiran ye nk dkt2 majlis. Sbb tu sy pilih utk start men"spa" kan diri di saat2 akhir. Selain tu banyakkan bercerita kpd Allah dlm tiap tahajjud. Mohon dipermudahkan segalanya. InshaALLAH, Allahumma Aamiin :-)

No comments:

Post a Comment