Tuesday, December 6, 2016

Kenapa kena ambil Takaful Waktu Sihat?


Sering terjadi seperti ini.
Bila sakit telah menyinggah, baru terniat mahu mengambil Takaful & bila permohonan tak lulus.. dimarah2 pula ejen2 dan company Takaful/Insurans.

Kenapa anda TIDAK LAYAK mengambil Takaful apabila telah sakit?

Meh teman nk kabo kan..

Peserta (iaitu pemegang polisi yang SIHAT Alhamdulillah, sewaktu mengambil Takaful) bersama-sama menyumbang dalam 1 tabung yang dipanggil Tabung Tabarru'.

Duit terkumpul dalam Tabung Tabarru' akan diguna pakai untuk bayar pampasan, bil hospital dan claims lain apabila peserta-peserta ditimpa musibah.

Tak adil kan..bila orang yang telah DISAHKAN SAKIT, yang baru  sahaja menyumbang tiba-tiba terus nak ambil duit dalam tabung tu untuk kegunaan sendiri?
Padahal baru sumbang SEBULAN, terus dia nak guna. Boleh dikira mengambil hak orang lain, sedangkan ramai yang menyumbang tu pun belum pernah claim.

Ni teman kasi CONTOH bagi lagi senang faham =

Kita 10 orang (pemegang polisi yang masih sihat) bersama-sama menyimpan duit dalam satu tabung untuk kegunaan kecemasan. Dah lama dah, ada dalam 10 TAHUN.
Tiba-tiba datang ler orang ke 11 yg memang ada sakit, baru menyimpan sekali sahaja, terus ambil duit dalam tu nak guna. Eh memang idok adil ler untuk peserta-peserta yang lain..tak gitu?

Jadi kalo kata teringin nk ngambil Takaful untuk isteri, suami, anak-anak, adik, kakak, abang, ayah, mak, sepupu, kawan, pakcik, makcik 😉, ambil sewaktu anda dan mereka masih sihat.
Tak moh teragak-agak, tak moh bertunda-tunda, tak moh was-was (Awas, was-was adalah bahaya, penyakit yang di timbulkan si Syaiton Nirrojim 👿) sehingga sampai masa, "Na'uzubillahiminzalik", kome dan deme sudah Tidak Layak 😢

Sebarang pertanyaan ataupun kemusykilan, boleh contact suami teman yang kacak bergaya ni haa @ekhsanhassan bila-bila masa, di mana jua,  InshaaALLAH, beliau sedia membantu.(ALERT! CONTACT berkenaan TAKAFUL sahaja. Kalau kome call sesaja nak menggatei, teman seligi nanti he.he he 😒).
019-4750098
Ig @ekhsanhassan
Fb Ekhsan Hassan

💖,
Isteri kepada Perunding/Ejen Prudential Takaful

#PrudentialAgentYouCanTrust
#SixmaGroup
#EjenBertanggungjawabDanAmanah
#PerundingPrudentialTakafulItuSuamiSaya
#SuriHatiEncikPerundingTakaful😜

No comments:

Post a Comment